Ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης καλεί τους κατοίκους του νησιού σε μαζική αποχή από τις κάλπες στις εκλογές 2023, και με μία οργισμένη και εκτενή ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για «τοπική εξέγερση» για το ζήτημα των ιχθυοκαλλιεργειών.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Δημητριάδης καθώς το νησί βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο και «η σκανδάλη είναι έτοιμη να πατηθεί».

Στην εκτενή του ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Πόρου, ζητάει από τους πολίτες του νησιού να ενεργήσουν με αμιγώς τοπικά κριτήρια, «παραμερίζοντας τόσο τις ιδεολογικές και τις κομματικές προτιμήσεις μας, όσο και τα προσωπικά μικροσυμφέροντά μας».

">

Όπως αναφέρει ο κ. Δημητριάδης «το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο το ¼ του Πόρου θα γίνει επισήμως βιομηχανική ζώνη ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ) και θα διοικείται από μια πολυεθνική εταιρία. Σύμφωνα με το επίσημο Κράτος, ο Πόρος δεν θα είναι πλέον ένας τουριστικός προορισμός, αλλά ένα κέντρο ιχθυοκαλλιέργειας και σταδιακά η τοπική επιχειρηματικότητα και απασχόληση θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό».

Επίσης βάλλει κατά του επίσημου κράτους επειδή δεν κατάφερε να εξασφαλίσει «γιατρούς, εκπαιδευτικούς, πυροσβέστες και αστυνομικούς (αποκλειστικές αρμοδιότητες της Κεντρικής Κυβέρνησης)».

Μάλιστα κατηγορεί για το ζήτημα των ιστοκαλλιεργειών και τα τρία κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δήμαρχος Πόρου καλεί τους κατοίκους του νησιού να απέχουν από τις εκλογές στηρίζοντας έτσι την στρατηγική μέσω της οποίας ο Δήμος προσπαθεί να σώσει το νησί από την βιομηχανοποίηση.

«Προφανώς ένα υψηλό ποσοστό αποχής δεν θα μας σώσει, αλλά σε κανένα άλλο σενάριο, με όποια κατανομή των ποσοστών μεταξύ των κομμάτων, δεν θα υπάρχει κάποιο αξιοποιήσιμο μήνυμα από τις εκλογές», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Όπως έχω πει ξανά, όποιος μας σώσει θα κερδίσει την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη μας, διαφορετικά η οργή μας θα είναι μόνιμη και στο μέλλον δεν θα συζητάμε με εκλογικούς όρους, αλλά με όρους τοπικής εξέγερσης».

Στη δήλωση του δημάρχου Πόρου αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και με ανακοίνωσή του καλεί τους δημότες Πόρου να ψηφίσουν, σημειώνοντας πως είναι έτοιμοι να συμβάλλουν σε θετικές λύσεις υπέρ του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Μάλιστα αφήνει «αιχμές» σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την πολιτειακά επικίνδυνη και ιστορικά αβάσιμη δυσαναλογία, ανάμεσα στο πρόβλημα και στην αντίδραση που επιλέγει ο δήμαρχος».

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η αναφορά ότι «το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από την περιοχή στα κρυφά», δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως οι κάτοικοι στο Λευκοχώρι Ηλείας, έχουν δηλώσει πως θα απέχουν από τις εκλογές, λόγω της εγκληματικότητας που «μαστίζει» την περιοχή.