Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η αφορμή δόθηκε από τα σχόλια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε αναφορές του Αλέξη Τσίπρα αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει εάν θα υπογράψει πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κάνοντας λόγο για εσχάτη προδοσία.

Στη συνέχεια ο Κ.Βελόπουλος ανέφερε πως οι “συμφωνίες αλλάζουν” και πως η ΝΔ φοβάται την αντίδραση της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

«Άλλα λέγαμε για τη Μακεδονία όταν είμαστε μαζί, άλλα λέει τώρα(σ.σ. ο Βορίδης). Ή θα αλλάξετε τα κακώς κείμενα, ή θα πάτε σπίτι σας.Οι συμφωνίες αλλάζουν!»,

«Αν φοβάστε Αμερικανούς και Γερμανούς, πείτε το», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ως νομικός ξέρω καλά τι σημαίνει εσχάτη προδοσία, όχι σε μένα αυτά… Η θέση της ΝΔ ήταν ξεκάθαρη από την αρχή μέχρι το τέλος, η ακύρωση θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα και λέμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

Στο θέμα παρενέβη στην ομιλία του και ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας τυχοδιωκτισμό και πατριδοκάπηλη ρητορεία στη ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!