Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διέψευσε τις καταγγελίες του δικαστικού, Χρήστου Τζανερίκου, σχετικά με απόπειρα κυβερνητικές παρέμβασης στο έργο του.

Ο κ. Τζανέρικος ουσιαστικά κατήγγειλε πως τον προσέγγισε κυβερνητικό στέλεχος, προσφέροντάς του “ανταλλάγματα” για να συμφωνήσει με την τροπολογία της κυβέρνησης για το “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο Γιάννης Οικονόμου διέψευσε ωστόσο κατηγορηματικά τα παραπάνω: «Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης σε κανένα επίπεδο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει» επέμεινε ο κ. Οικονόμου επαναλαμβάνοντας ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν παζαρεύει την αξιακή αρχή να προστατεύσουμε την δημοκρατία από εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες».

Εξήγησε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση είχε μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου που είχε να κάνει με τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου και αυτό ήταν θεσμικά επιβεβλημένο. Τι σχέση έχει αυτό με όλα τα απίθανα που λέγονται;».

«Είναι τελείως έξω από το αξιακό μας πλαίσιο τα παζαρέματα. Εμείς δεν κάνουμε παζάρια, λειτουργούμε θεσμικά και σεβόμαστε την διάκριση εξουσιών» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!