Κόλαφος είναι για την κυβέρνηση το πόρισμα της ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχη Σιδηροδρόμων)  για το έγκλημα των Τεμπών σύμφωνα με το οποίο κρίνεται «Ανεπαρκής η εκπαίδευση των σταθμαρχών από το 2021».

Φυσικά πρόκειται για την ίδια «εκπαίδευση» που είχε παρακολουθήσει ο σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς που είχε βάρδια στο έγκλημα των Τεμπών.

Eπίσης πρέπει να σημειωθεί ότι το 2021 είναι ένα έτος κατά το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκονταν στην εξουσία ήδη δύο χρόνια.

">

Κατά την γνώμη σας ποιος ευθύνεται για το έγκλημα των Τεμπών; Ο σταθμάρχης που δεν εκπαιδεύτηκε σωστά; Ή η κυβέρνηση που είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως;

Γιατί προφανώς κάποιοι έχουν ξεχάσει πως και η εκπαίδευση όπως και η επιλογή των σταθμαρχών αποτελούν πεδίο ευθύνης της εκάστοτε κυβέρνησης.

«Δεν τεκμηριώνεται η σωστή και ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων του συγκεκριμένου κύκλου μαθητείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που καταγράφονται στον Οδηγό Σπουδών» αναφέρει η ΡΑΣ στην ανακοίωνσή της.

Έτσι λοιπόν σήμερα μαθαίνουμε ότι ο σταθμάρχης Λάρισας, Βασίλης Σαμαράς, δεν είχε εκπαιδευτεί σωστά πριν να λάβει την πιστοποίηση και τη θέση του στον ΟΣΕ όπως αναφέρει η Ρυθμιστική Αρχη Σιδηροδρόμων σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Και ποιος φταίει που δεν εκπαιδεύτηκε σωστά; Στο τέλος η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ρίξει το φταίξιμο στην ελληνική κοινωνία για την κακή και ανεπαρκή εκπαίδευση των σταθμαρχών και όχι μόνο αυτών, γιατί υπάρχουν πολλοί σε καίρια πόστα και θέσεις ευθύνης που δεν έχουν εκπαιδευτεί σωστά ή και… καθόλου.

Αν σκεφτεί κάποιος ότι από το 2021 οι τύχες των ταξιδιωτών βρίσκονταν στα χέρια ανεκπαίδευτων σταθμαρχών μπορεί να κατανοήσει πως μόνο από τύχη δεν είχαμε νωρίτερα μία πολύνεκρη τραγωδία.