Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση, της GPO για το Star ενόψει ευρωεκλογών.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην έρευνα της GPO εκτιμά πως η προώθηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση. Το 61,5% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», έναντι 33,1% που αποκρίνεται «όχι» και «μάλλον όχι».

Πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Στο ερώτημα για το κόμμα που είναι πιο πιθανόν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το σκηνικό παραμένει αμετάβλητο στην κορυφή: Η ΝΔ κυριαρχεί με 30,2%, ωστόσο γίνεται ντέρμπι για την δεύτερη θέση, καθώς το ΠΑΣΟΚ εισπράττει 11,1% έναντι 10,9% του ΣΥΡΙΖΑ μια διαφορά της τάξης μόλις 0,2 ποσοστιαίων μονάδων.

Πώς κρίνουν οι πολίτες το κυβερνητικό έργο

Οι πολίτες σε ποσοστό 57,6% κρίνουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά το κυβερνητικό έργο.

Γάμος ομόφυλων, υιοθεσία, τεκνοθεσία

Το 49,1% τάσσεται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έναντι 48,3% που απαντούν ότι είναι κατά.

Εξάλλου σε ποσοστό 69,7% (σχεδόν 7 στους 10) διαφωνούν στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει και φτάνει κοντά στο 8 στους 10 (78,7%) στο ερώτημα αν είναι υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια μέσω παρένθετης μητέρας.

Ωστόσο, πάνω από έξι στους δέκα (ποσοστό 60,9%) αντιτίθεται στην πρόταση της Εκκλησίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί του θέματος. Υπέρ, τάσσεται το 36,1%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!