Επιστολές σε όλα τα Μέλη του  Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα στείλει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, απαντώντας στις πρωτοφανείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίων ημερών.

Η Αθήνα στέλνει επιστολές με αυτούσιες τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων

Στις εν λόγω επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων. Μάλιστα οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η Ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε επίσης τον Τσέχο ομόλογό του Jan Lipavský για την άμεση αντίδραση της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία χαρακτήρισε “απαράδεκτες” και “καθόλου επιβοηθητικές” τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις.

Απίστευτοι ισχυρισμοί από Σοϊλού

Αυτή τη φορά η Άγκυρα αναφέρεται σε σύλληψη ενός άνδρα, τον οποίο κατονομάζει ως «τρομοκράτη» που ανήκει στο PKK και κατηγορείται ότι προετοίμαζε επιθέσεις.

Τουρκικά ΜΜΕ, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστηρίζουν ότι ο συλληφθείς εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαύριο.

Σχετική ανάρτηση έκανε ο Σοϊλού στο Twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!