Η εικονική και ευάλωτη ελληνική οικονομία (η ο οποία δεν παράγει επί της ουσίας τίποτα και οι δραστηριότητές της είναι σχεδόν αποκλειστικά υπηρεσίες) και η φτώχεια που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία επαναφέρουν την συζήτηση για «αλλαγή νομίσματος»

Μάλιστα περί «αλλαγής νομίσματος» μίλησαν δημοσίως στο χθεσινό debate ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κ.Βελόπουλος και Γ.Γ. του «ΜεΡα25» Γ.Βαρουφάκης.

">

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε: «Κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan B, σε σχέση με το νόμισμα. Περίμενα να μου πουν οι αρχηγοί που θα βρουν τα λεφτά για την παροχολογία. Εμείς λέμε 15% φόρο οριζόντιο σε όλες τις επιχειρήσεις».

Ο δε Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι: «Το νόμισμα πρέπει να εξυπηρετεί το λαό και όχι το αντίθετο. Ένιωσα ένα deja vu ακούγοντας τους υπόλοιπους αρχηγούς με μία οικονομία υπό κατάρρευση. Η χώρα μας βαδίζει σε ένα ναρκοπέδιο της διεθνούς οικονομίας χωρίς άμυνες. Ποτέ δεν έκανα πρόταση για παράλληλο νόμισμα. Μιλώ για ένα σύστημα εξωτραπεζικό παράλληλων πληρωμών στημένο στο λογισμικό της ΑΑΔΕ».

Πώς και γιατί ανακίνησαν το ζήτημα αυτό οι δύο πολιτικοί αρχηγοί;

Πριν ενάμιση μήνα σε μία συνέντευξη-«ποταμό» στον Τάσο Γκουριώτη στην εκπομπή Black Monday στο Pronews TV ο διακεκριμένος οικονομικός αναλυτής, Νίκος Ιγγλέσης αφού ανέλυσε με μία ρεαλιστική προσέγγιση το μέλλον της ελληνικής οικονομίας (το οποίο είναι δυσοίωνο) είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο επαναφοράς της συζήτησης για «αλλαγή νομίσματος».