Σε πανωλεθρία για τη Νέα Δημοκρατία εξελίχθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως ο β’ γύρος, καθώς μόνο ο ένας από τους δέκα μεγάλους Δήμους της Αθήνας «βάφτηκε» μπλε. 

">

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία με μοναδική εξαίρεση τον Θανάση Μαμάκο στη Λάρισα, δεν κατάφερε να δει «καθαρόαιμο» Νεοδημοκράτη να κερδίζει κάποιον από τους δέκα μεγαλύτερους σε πληθυσμό δήμους της χώρας.

Βέβαια υπάρχει η περίπτωση του Βόλου και του Αχιλλέα Μπέου, ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε ανοιχτή συνεννόηση με το Μαξίμου και στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο όχι ανοιχτά. Άλλωστε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον Κ.Μητσοτάκη να άρει τη στήριξή του προς το πρόσωπό του η απάντηση του Μαξίμου ήταν ότι ουδέποτε στηρίχθηκε.

Πιστεύετε ότι η ήττα της ΝΔ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη;

  • Ναι (55%, 9.016 Votes)
  • Ίσως ναι (20%, 3.299 Votes)
  • Όχι (20%, 3.169 Votes)
  • Ίσως όχι (3%, 488 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 277 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.249

Loading ...

Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση του Πειραιά, εκεί που κέρδισε ξανά ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ναι μεν στηρίχθηκε και από τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Οι Δήμοι που έχασε η ΝΔ 

Δήμος Αθηναίων

Μεγάλος νικητής, αλλά και η αδιαμφισβήτητη ανατροπή των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών, αναδείχθηκε ο Χάρης Δούκας με ποσοστό 55,96%, ο οποίος είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον καθαρόαιμο Νεοδημοκράτη, Κώστα Μπακογιάννη που έλαβε 44,04%.