Δύο ήταν τα κύρια σημεία της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη: Η πλήρης υποταγή στις ΗΠΑ (τα δώσαμε όλα και πήραμε τίποτα) και η συνέχιση και επέκταση της αντι-ρωσικής υστερίας με κάθε τρόπο και μέσον στην Ελλάδα παρά το το βαρύ κόστος το οποίο πληρώνει η ελληνική κοινωνία.

">

Η ικανοποίηση των Αμερικανών που έχουν πάρει όποιο αντάλλαγμα ήθελαν από την Ελλάδα σε ότι αφορά στρατιωτικές βάσεις και την δημιουργία ενεργειακού κόμβου και σημείο εισόδου για αμερικανικό Yγροποιημένο Φυσικό Αέριο στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη στην Αλεξανδρούολη, είναι πολύ μεγάλη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Μητσοτάκης:

«Την περασμένη Πέμπτη, η Βουλή μας επικύρωσε τη νέα Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Και αυτή η νέα συνεργασία δεν εκδηλώνεται μόνο στη ναυτική βάση στον κόλπο της Σούδας, στην Κρήτη, την οποία ελπίζω να έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε. Έχει περιγραφεί από πολλούς ως το “διαμάντι του στέμματος” της εξαιρετικής στρατιωτικής μας σχέσης.

Αλλά εκδηλώνεται και στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στη βορειοανατολική Ελλάδα, μόλις 500 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα και εκτός από τη στρατιωτική της σημασία για το NΑΤΟ, η Αλεξανδρούπολη, όπως συζητήσαμε, γίνεται με γρήγορους ρυθμούς περιφερειακός ενεργειακός κόμβος και σημείο εισόδου για Yγροποιημένο Φυσικό Αέριο στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη .

Και ο Τ.Μπάιντεν είπε πόσο σημαντική είναι η σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα και τι θα έλεγε άλλωστε, από την στιγμή που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αμερικανική αποικία και προσφέρει τα πάντα στους Αμερικανούς χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

«Έχω ασχοληθεί με τα ελληνοαμερικανικά θέματα για πολλά χρόνια. Και δεν θυμάμαι περίοδο που τα πράγματα ήταν καλύτερα απ’ ό,τι είναι σήμερα. Αυτό οφείλεται στην κυβέρνησή σας σε μεγάλο βαθμό, πραγματικά το εννοώ. Είναι μια απίστευτα σημαντική σχέση για εμάς» σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το κακό είναι πως η σχέση αυτή είναι μνόπλευρα σημαντική για τους Αμερικανούς…

Η υπογραφή της νέας συμφωνίας με Ελλάδος-ΗΠΑ, έχει κάτι παραπάνω από αντικείμενο τις βάσεις: Ελέγχουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πολλαπλώς και κανείς δεν μπορεί να την σπάσει. Είναι αορίστου χρόνου, δηλαδή δεν θα λήξει ποτέ!

Ναι, υπογράφηκε αυτό το πράγμα από ελληνική κυβέρνηση. Το Μνημόνιο θα τελειώσει το 2115 μ.Χ., η συμφωνία για τις βάσεις ποτέ! Και χωρίς κανένα αντάλλαγμα από την πλευρά των ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε για άλλη μία φορά να δείξει ότι είναι πιο αντι-Ρώσος από τους ίδιους τους Αμερικανούς παραδεχόμενος μάλιστα ότι το έκανε γνωρίζοντας το βαρύ τίμημα το οποίο θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία!

«Οι κυρώσεις που επιβάλαμε στη Ρωσία είναι συντριπτικές, και δικαίως. Όμως, όπως το συζητήσαμε, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι κοινωνίες μας πληρώνουν βαρύ τίμημα όσον αφορά στις τιμές της ενέργειας»!

Μίλησε και για τα F-35 τα οποία όπως είπε η Ελλάδα θα τα αποκτήσει στο τέλος της δεκαετίας, όταν βέβαια (όλως τυχαίως) οι Τούρκοι τότε θα έχουν ξεκινήσει την δική τους παραγωγή του δικού τους τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς, του TF-X.

«Και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσθέσουμε αυτό το φανταστικό αεροπλάνο στην δύναμη της Ελληνικής Αεροπορίας πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας».

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο προς τιμήν του ζεύγους Μητσοτάκη, για να τιμηθεί η Ελληνική Επανάσταση (σ.σ. ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το 2021, στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αλλά αναβλήθηκε λόγω πανδημίας).