Ο πρωτότοκος υιός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος προσφώνησε τον πατέρα του ως Βασιλιά ενώ και και οι 12 συνοδικοί μητροπολίτες τον μνημόνευσαν και αυτοί ως Βασιλιά!

Ο Παύλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια του πατέρα του να ανατρέψει το Απριλιανό καθεστώς. Ήταν ο μόνος που προσπάθησε άσχετα με την αποτυχία του εγχειρήματος.

Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ο μόνος που αντιστάθηκε στην επταετία της Χούντας και προσπάθησε να επαναφέρει την Δημοκρατία με το γνωστό Αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου του 1967.

Φανερά συγκινημένος και με «πνιγμένο» λυγμό, ο Παύλος εκφώνησε τον επικήδειο για τον πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, στην κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών το μεσημέρι της Δευτέρας. «Καλό ταξίδι», του είπε με λυγμούς ενώ η μητέρα του, Άννα Μαρία, τον κοίταγε και αυτή συγκινημένη.

">

Ο πρωτότοκος γιος του, απευθύνθηκε άμεσα στον εκλιπόντα πρώην μονάρχη της Ελλάδας, αποκαλώντας τον με το μικρό του όνομα, τον τίτλο του ως βασιλιά, τον τίτλο του ως ολυμπιονίκη αλλά και με το πιο απλό και τρυφερό «πατέρα μου».