Πολιτικό σεισμό προκάλεσε η είδηση ότι η Εύα Καϊλή συνελήφθη για εμπλοκή της σε σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και με ανακοίνωσή του έκανε γνωστή τη διαγραφή της ευρωβουλευτού από το κόμμα.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

">

Τη σχετική απόφαση γνωστοποίησε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής και η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών (S&D) ανακοίνωσε ότι διέγραψε την Εύα Καϊλή.

Αναλυτικά σε ανάρτηση στο Twitter οι ευρωσοσιαλιστές ανέφεραν: «Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε την απόφαση να αναστείλει τη συμμετοχή της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή στην Ομάδα S&D με άμεση ισχύ, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες έρευνες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή έχει ασυλία ως ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με όσα ορίζει το πρωτόκολλο 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ασυλία ευρωβουλευτή μπορεί να αρθεί μόνο σε περιπτώσεις επ’ αυτοφώρω αδικημάτων.

Σημειώνεται, επίσης, ότι (προς το παρόν τουλάχιστον) η Εύα Καϊλή δεν χάνει τη θέση της ούτε ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ούτε ως ευρωβουλευτή. Εκτός αν τα όργανα του Ευρωκοινοβουλίου αποφασίσουν διαφορετικά τη Δευτέρα, ή και νωρίτερα. Σε αυτή την περίπτωση, τη θέση της Εύας Καϊλή θα πάρει ο επιλαχών Νίκος Παπανδρέου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!