Αρνήθηκε ο πρωθυπουργός ότι προέτρεψε τους πολίτες να μη διαβάζουν εφημερίδες, αν και ο αστεϊσμός που είχε κάνει προ ημερών με συμβασιούχους έτσι εξελήφθη.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός στην ΕφΣυν, ο δημοσιογράφος ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα για τις κατηγορίες αντιπολίτευσης και ενώσεων δημοσιογράφων ότι στοχοποιεί ΜΜΕ και δημοσιογράφους: «Με μια ατυχή, κατά τη γνώμη μου, δήλωση, προτρέψατε του πολίτες να μη διαβάζουν εφημερίδες. Τι σας ενοχλεί; Ακόμη και η πιο σκληρή κριτική, μπορεί να φανεί χρήσιμη σε μια κυβέρνηση. Η απουσία της κριτικής δεν είναι φυσιολογική κατάσταση σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Η απάντηση που επέλεξε να δώσει ο Πρωθυπουργός είναι η εξής: «Δεν είναι ακριβές ότι προέτρεψα τους πολίτες να μη διαβάζουν εφημερίδες. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι αυτό σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει. Δεν έχει νόημα να ξορκίζουμε το φαινόμενο αλλά να το αναλύσουμε […] Δεν μπορώ λοιπόν να κατηγορήσω έναν πολίτη που είτε για οικονομικούς λόγους, είτε από συνήθεια, επιθυμεί να ενημερώνεται από το διαδίκτυο».

Η φράση Τσίπρα ειπώθηκε στις 5 Ιανουαρίου, όταν συναντήθηκε με συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου Καλαμαριάς, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους. Οταν του έθεταν τα προβλήματα, ο Πρωθυπουργός απάντησε «ψάχνουμε λύση» για να προσθεσε:

«Είδατε τι έγινε, όταν καταθέσαμε μια τροπολογία, βγήκε ένα πρωτοσέλιδο ότι κάνουμε ρουσφέτια…».

«Εμείς δε διαβάζουμε εφημερίδες» απάντησε ένας συμβασιούχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και καλά κάνετε, έχετε την υγεία σας» απάντησε χαμογελαστός ο Πρωθυπουργός.