Τη διαβεβαίωση ότι όλα όσα εξήγγειλε και εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι εντός του δημοσιονομικού περιθωρίου που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο OPEN TV.

Πρόσθεσε δε, ότι η ΕΕ έχει ευθύνη γιατί υποεκτιμούσε μέχρι τώρα τις αποδόσεις των θετικών μέτρων. Επισήμανε, ακόμα, ότι δεν υπάρχουν κίτρινες κάρτες από την Κομισιόν γιατί η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις και πρόσθεσε ότι συγχέει τον θεσμικό του ρόλο με τις πολιτικές του απόψεις.

Κατά την συζήτηση όταν ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε για τα περί «μαύρης τρύπας» που είπε ο κύριος Στουρνάρας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά, «θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνετε», ενώ συμπλήρωσε «Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου» αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στάση του κεντρικού τραπεζίτη.

">

«Έχει βγει εκτός σε όλες τις προβλέψεις. Δεν έλεγε ότι η Ελλάδα δεν βγαίνει από τα μνημόνια και θα πάρει ξανά δάνειο; Άλλος ο θεσμικός του ρόλος κι άλλο οι πολιτικές του απόψεις. Ούτε φοιτητές δευτεροετείς της ΑΣΟΕ δεν κάνουν τέτοιες μετρήσεις», είπε χαρακτηριστικά για τον Γιάννη Στουρνάρα ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Στουρνάρας τα λέει σε συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη. Είπα αλήθεια, αν ο ελληνικός λαός δεν επιδοκιμάσει τα μέτρα και την πολιτική αυτή, τότε την επόμενη μέρα θα αρχίσουν να ξηλώνουν το πουλόβερ. Και ήδη ακούστηκαν φωνές. Ρέγκλινγκ, Βέμπερ, Στουρνάρας, Μητσοτάκης».