Οι νέες ταυτότητες θα αρχίσουν να εκδίδονται σε λιγότερο από δυο χρόνια, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μια μέρα μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου του “Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης”.

Στο μεταξύ, ο κ.Πιερρακάκης υπογράμμισε και την καινοτομία στο νέο νομοσχέδιο του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με τον Προσωπικό Αριθμό.

Για τον ΠΑ (Προσωπικό Αριθμό), ο οποίος θα αναγράφεται στη νέα ταυτότητα, θα διαθέτει 12 ψηφία εκ των οποίων τα 9 θα είναι ο ισχύων ΑΦΜ και τα υπόλοιπα θα περιλαμβάνουν γράμματα. “Τελικά δεν θα είναι ο ΑΦΜ, αλλά θα είναι ο ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) συν τρία αριθμητικά ψηφία που θα προστεθούν στην αρχή, θα μπαίνουν μπροστά” τονίζει ο κ. Πιερρακάκης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Ελλάδα προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες για να προλάβει την 4η βιομηχανική επανάσταση, και «μερικές φορές οι τελευταίοι – έσχατοι – γίνονται πρώτοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προτεραιότητα της κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση, είναι να εμπλουτίζεται η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη με νέες υπηρεσίες κάθε εβδομάδα, τόνισε ο υπουργός.