Ως χρόνιο πόνο, ορίζουμε τον πόνο που κρατά πάνω από τρεις μήνες και η έναρξή του φαίνεται να προσδιορίζεται χρονικά με ασάφεια.

Οι περιοχές στις οποίες εκδηλώνεται, ειδικά αν πρόκειται για εσωτερικά όργανα, αναγνωρίζονται δύσκολα.

Ο χρόνιος πόνος προκαλείται συνήθως μετά από τραυματισμό, κάταγμα, σπάσιμο ή τράβηγμα των μυών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς να έχει προηγηθεί τραυματισμός.

Δείτε 7 αιτίες που προκαλούν χρόνιο πόνο

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Είναι μια κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από ακραία, παρατεταμένη κούραση και ατονία και συχνά συνοδεύεται από πόνο.

Ενδομητρίωση: Η παρουσία έκτοπων αδένων και στρώματος του ενδομητρίου εκτός της κοιλότητας της μήτρας.

Φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου: Παθήσεις οι οποίες προκαλούν επίπονη και χρόνια φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα μπορεί να είναι μια από τις αιτίες του χρόνιου πόνου.

Ινομυαλγία: Εκτεταμένος πόνος στα οστά και τους μύες.

Η διάμεση κυστίτιδα αποτελεί μία σπάνια και πιο σοβαρή μορφή του συνδρόμου επώδυνης κύστης. Στην περίπτωση αυτή ο πάσχων μπορεί να νιώσει πόνο που ανακουφίζεται προσωρινά μετά την ούρηση, αίσθημα βάρους στην κύστη, συνεχής επιθυμία για ούρηση και συχνουρία.

Σύνδρομο της Κροταφογναθικής Άρθρωσης ή Επώδυνο Κροταφογναθικό Σύνδρομο: Μια πληθώρα παθολογικών και συνήθως επώδυνων καταστάσεων, οι οποίες αφορούν τόσο την άρθρωση όσο και τους μαλακούς ιστούς (μύες κλπ.) που την περιβάλλουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βουλβοδυνία: Είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται με οξύ πόνο, μούδιασμα και τσούξιμο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, συγκεκριμένα στην είσοδο του κόλπου.