Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας με την οποία αποφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης.

Ο Γιώργος Πατέλης εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τον περασμένο μήνα με απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Πενταμελούς Εφετείο Αναστολών της Αθήνας ο Γιώργος Πατέλης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Μετά την γνωστοποίηση της αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη άμεση ήταν η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Βασιλείου Πλιώτα, ο οποίος ζήτησε να διαβιβαστεί το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης μόλις θεωρηθεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί ή όχι άσκηση αναίρεσης.

Πράγματι, ο κ. Πλιώτας ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Α.Π. Χαράλαμπο Μωϋσίδη να μελετήσει την εφετειακή απόφαση αποφυλάκισης, κάτι που έγινε. Στην συνέχεια ο κ. Μωϋσίδης, ζήτησε την αναίρεσή της. Η αναίρεση θα κριθεί σε ένα από τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα, σε περίπτωση κατά την οποία οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος κάνουν δεκτή την αναίρεση του κ. Μωϋσίδη, τότε η υπόθεση θα αναπεμφθεί και πάλι στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση, θα κρίνει και πάλι εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη.