Η απολογία για τα κακουργήματα των υποκλοπών από τον Κ.Μητσοτάκη στηρίχτηκε σε ένα έωλο αφήγημα: Ισχυρίστηκε ότι προχώρησε σε αυτή την κακουργηματική ενέργεια γιατί η Ελλάδα απειλείται από την Τουρκία!

«Μην ξεχνάτε ότι οι γείτονές μας παραμένουν απρόβλεπτοι. Στον Έβρο μεθοδεύεται ήδη ένα νέο κύμα εισβολής με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο» είπε χαρακτηριστικα πραγματοποιώντας ένα ανυπέρβλητο άλμα λογικής για να δικαιολογήσει την υποκλοπή συνομιλιών ενός πολιτικού αρχηγού.

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει να αμφισβητεί τη νομιμότητα τον καλώ να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι απαντήσεις για τους λόγους που η ΕΥΠ ενεργοποίησε τους μηχανισμούς παρακολούθησης ζήτησε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατά την χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. «Σας καλώ δημόσια να πείτε το λόγο της παρακολούθησής μου. Αύριο οφείλετε να πείτε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρόκειται να γίνουν φειγ βολάν τα αρχεία μιας μυστικής υπηρεσίας όπως κάνατε με την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Εμφανίζεστε ως προστάτες των θεσμών που εσείς πριονίζετε με τις δικές σας συμπεριφορές», είπε ακόμα.

Το αίτημα αυτό το αρνείται ο Κ.Μητσοτάκης γνωρίζοντας άλλωστε ότι σήμερα ο Ν.Ανδρουλάκης δεν θα μπορέσει να μιλήσει στην Βουλή καθώς είναι ευρωβουλευτής και όχι βουλευτής.