Σε μία ωμή παραδοχή πως η ακρίβεια θα «ροκανίσει» το εισόδημα των πολιτών και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι’ αυτό, προχώρησε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «Ναι ροκανίζει το εισόδημα, ναι είπαμε την αλήθεια ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% της ακρίβειας, αυτό είπαμε προεκλογικά αυτό λέμε και τώρα.»

">

Κι ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις γονατίζουν από το συνεχές κύμα ακρίβειας και τις ανατιμήσεις «φωτιά» ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης, ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Open, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μειώσει το ΦΠΑ, αντίθετα θα συνεχίσει το μέτρο του Market Pass λέγοντας πως «είναι καλύτερο από την μείωση του ΦΠΑ».

Την ίδια στιγμή επιμένουν στο αφήγημα περί εισαγόμενης ακρίβειας, ενώ δεν μειώνουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, παρά το γεγονός ότι η τιμή της βενζίνης έχει πάλι σκαρφαλώσει στα δύο ευρώ το λίτρο.

Μάλιστα, η κυβέρνηση, προκειμένου να καλοπιάσει τους καταναλωτές, προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο που θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass η πρώτη δόση θα να είναι διπλή.

Μόνο για τρεις μήνες θα διαρκέσει το market pass. Εκτός του ότι πρόκειται για «ψίχουλα» που δεν μπορούν να καλύψουν τα βιοτικά προβλήματα των Ελλήνων, θα πρέπει κάποιος να πει στον κύριο υπουργό, ότι η ακρίβεια θα συνεχιστεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.