Παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Τακτικού Συνεδρίου, το πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Την παρουσίαση έκανε ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής, ενώ για τη φιλοσοφία του project μίλησε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος.

Στόχος είναι η Νέα Δημοκρατία να γίνει ένα ακόμη πιο σύγχρονο κόμμα, το οποίο θα βρίσκεται διαρκώς και έμπρακτα δίπλα στα μέλη του και σε κάθε πολίτη. Ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η συμμετοχικότητα και η ψηφιακή δημοκρατία, καθιστώντας τη Νέα Δημοκρατία ένα πρότυπο Ευρωπαϊκό κόμμα.

Έτσι, το πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού εντάσσονται έργα που θα περιλαμβάνονται σε τρεις πυλώνες:

– Η αναβάθμιση της εμπειρίας των μελών

– Οι ψηφιακές λειτουργικές διαδικασίες

Η εξέλιξη του μοντέλου λειτουργίας

Τους επόμενους μήνες θα παρουσιαστεί η εφαρμογή για κινητά MyND, η WebTV του κόμματος, καθώς και η ψηφιακή ακαδημία και η δημιουργία συστήματος ερευνών με στόχο την ενίσχυση του Κυβερνητικού έργου.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε εμβληματικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της, οι οποίες θα αποτελέσουν τον κορμό του προγράμματος για τον ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου μελών, η αλλαγή λογισμικών συστημάτων, η μετάβαση των τεχνολογικών υποδομών στο cloud, το σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα, τα δύο τελευταία συνέδρια είχαν έντονα ψηφιακά στοιχεία, οι εσωκομματικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν υβριδικά και υλοποιήθηκε η πλατφόρμα prosvasis.nd.gr η οποία προσβάσιμη για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προκειμένου η λειτουργία της να είναι απόλυτα σύμφωνη με τις πιο σύγχρονες νομικές προδιαγραφές, κατά την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου η Νέα Δημοκρατία επικαιροποίησε στο καταστατικό της, αποτελώντας πλέον το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που λειτουργεί με άξονα ένα ψηφιακό μέλλον. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα Ψηφιακού.