Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Το Βήμα», η παρουσία Ισραηλινών πρακτόρων στην Ελλάδα ήταν κρίσιμη στη λειτουργία του Predator και είχαν εργαζόντουσαν στην εταιρεία Intelexa που αντιπροσώπευε το Predator, όπως αποκάλυψε το pronews.gr.

Και παρόλο που χαρακτηρίζονται «υψηλής ειδίκευσης» εργάτες, στα χαρτιά φαίνεται να είχαν προσληφθεί σε «απλές θέσεις γραφείου».

">

Και σε αυτό το σημείο ανακύπτουν ξανά ερωτήματα όσον αφορά τις… σχέσεις της κυβέρνησης με το Predator, καθώς όπως αναφέρει και το «Βήμα», οι σχετικές εγκρίσεις για την απασχόλησή τους στην Ελλάδα να είχαν δοθεί τον Μάρτιο του 2021 από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η εφημερίδα, μάλιστα, παρουσιάζει και σχετικό έγγραφο που αποδεικνύει αίτημα που είχε υποβάλει στο υπουργείο του οποίου ηγείται ο Νότης Μηταράκης, ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος, που θεωρείται κεντρικό πρόσωπο του ύποπτου λογισμικού στη χώρα μας. Έτσι αναφέρει η εφημερίδα που γενικά τον έχει στοχοποιήσει.

Υπήρχε και η άλλη «ομάδα», η οποία διαφεύγει στο εξωτερικό και θα την δούμε στο μέλλον…

Στο έγγραφο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μνημονεύεται ότι το αίτημα του κ. Μπίτζιου, που ικανοποιήθηκε 13 ημέρες μετά την υποβολή του, αφορούσε τον ερχομό στην Ελλάδα στελεχών με σημαντικές επαγγελματικές δυνατότητες, που δεν υπάρχουν στη χώρα μας.