Νέο «αλαλούμ» σήμερα Τρίτη στα σχολεία της χώρας ,καθώς η περιβόητη τράπεζα θεμάτων «έπεσε» για δεύτερη συνεχόμενη μέρα θύμα χάκερς.

Όπως κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης πραγματοποιήθηκε νέα κυβερνοεπίθεση,μεγαλύτερη από την χθεσινή, συνεχίζοντας έτσι το «μπάχαλο» που έχει προκληθεί στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια της χώρας.

Πλέον τίθεται θέμα για τον κίνδυνο που διατρέχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις να μην διεξαχθούν ομαλά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε «επίθεση» στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων με 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο.

Η επίθεση «DDoS» όπως χαρακτηρίστηκε, αντιμετωπίστηκε μέχρι τις 9:20 το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, τα προβλήματα παρέμειναν.

">

Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί από τις 6 σήμερα το πρωί προσπαθούν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων και δεν έχουν καμιά δυνατότητα πρόσβασης.

Σήμερα δίνουν εξετάσεις στα Λύκεια όλες οι τάξεις καθώς οι εξετάσεις της Γ΄Λυκείου που δεν έγιναν χθες έχουν μεταφερθεί για σήμερα.

Θυμίζουμε ότι η τράπεζα θεμάτων είχε καταρρεύσει πανελλαδικά χθες το πρωί και τελικά άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 9:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει δύο ώρες η έναρξη των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, πράγμα που παρέσυρε και τη δεύτερη βάρδια που θα ξεκινούσε κανονικά στις 10:30.