Οι Έλληνες έχουν σπεύσει μαζικά να αγοράσουν ξυλόσομπες και καυσόξυλα για να επιβιώσουν τον χειμώνα καθώς η ακρίβεια σε καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο αναμένεται να γίνει δυσθεώρητη.

Ο Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου, πρόεδρος της κοινότητας Νευροκοπίου, προειδοποιεί ότι οι Έλληνες θα αναγκαστούν να μπουν μέσα στα δάση για να κόψουν ξύλα για να μην παγώσουν από το κρύο.

">

Σημειώνεται ότι η ξυλόσομπα χρησιμεύει ακόμα και για το μαγείρεμα (η ηλεκτρική κουζίνα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος).

Φυσικά όλο αυτό είναι αποτέλεσμα των αντι-ρωσικών κυρώσεων και της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενάντια στην Ρωσία, στην οποία μάλιστα μονομερώς έχει κηρύξει και τον πόλεμο.

 Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου σχολιάζοντας τον δύσκολο ενεργειακά χειμώνα που έρχεται τόνισε πως: «Δεν υπάρχουν καυσόξυλα στο εμπόριο. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την περιοχή μας».

Προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, όλος ο κόσμος θα μπει στα δάση να κόψει ξύλα, «γιατί είναι θέμα επιβίωσης πλέον, δεν είναι θέμα πολυτέλειας».