Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επαναλαμβάνοντας ότι οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες την άνοιξη του 2027 αλλά παρ’όλα αυτά κανείς δεν δείχνει να τον πιστεύει.

Ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε καν τα πιο πιστά του στελέχη. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Κακλαμάνης χθες είπε πως στόχος είναι ο πρωθυπουργός να έχει περιθώρια ελιγμών τέλη Αυγούστου για να προκηρύξει εκλογές αν ο ίδιος το κρίνει.

Κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Βόρεια Εύβοια, ο πρωθυπουργός κάλεσε τα στελέχη και τους πολίτες της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκονται «στις επάλξεις» για την επόμενη εκλογική μάχη, θέτοντας ως σαφή στόχο την κατάκτηση τρίτης αυτοδύναμης θητείας.

«Σας θέλω έτοιμους στις επάλξεις για τις εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη του 2027», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λειτουργήσει σε προεκλογικούς ρυθμούς μόνο όταν πλησιάσουν οι κάλπες.

«Εμείς δεν σταματάμε και δεν περιμένουμε, όπως κάποιοι άλλοι, την προεκλογική περίοδο για να βρεθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας. Είμαστε παρόντες, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με αποτελεσματικότητα και στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε.

Ευχαρίστησε παράλληλα τα κομματικά στελέχη για τον αγώνα που θα δώσουν «για μία τρίτη αυτοδύναμη θητεία της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου εγκαινίασε την πρώτη μονάδα τεχνητού νεφρού σε Κέντρο Υγείας της χώρας.

Η νέα δομή επιτρέπει σε νεφροπαθείς της περιοχής να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση κοντά στον τόπο κατοικίας τους, περιορίζοντας τις δύσκολες μετακινήσεις.«Στο τέλος αυτής της τετραετίας θα παραδώσουμε το καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας που είχε η χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, συνδέοντας την αναβάθμιση του ΕΣΥ με την ευρύτερη προσπάθεια ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

«Πέντε χρόνια μετά τη μεγάλη φωτιά, οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται. Η βόρεια Εύβοια έχει ανακάμψει, έχει περισσότερο τουρισμό και ανάπτυξη, μικρότερη ανεργία και μεγαλύτερα εισοδήματα», υπογράμμισε.