Σάλος έχει ξεσπάσει εδώ και σχεδόν ένα 24ωρο λόγω της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή, ο οποίος έβαλε για πρώτη φορά να μιλήσουν μέλη του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ μέσα σε κοινοβούλιο! 

">

Αυτή η απρέπεια του Ουκρανού προέδρου πήγε να «θαφτεί» πλήρως από το σύνολο των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, παρόλα αυτά όταν ξεκίνησαν να κάνουν σχετικές δηλώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί αναγκαστικά το θέμα μεταδόθηκε.

Φυσικά αμέσως οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «τους εξαπάτησε» ο Β.Ζελένσκι και ότι το βίντεο ήρθε 12 λεπτά πριν ξεκινήσει η ομιλία και γι’ αυτό δεν πρόλαβαν να το δουν και λοιπές δικαιολογίες.

Ακόμα και αυτές οι φθηνές δικαιολογίες δεν μπορούν να «ξεπλύνουν» την εθνική ντροπή, ένα «ξέπλυμα» που προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση στο Τάγμα Αζόφ και στους Ουκρανούς νεοναζί και συνεχίζει να το κάνει δια της αφωνίας της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως πάντα λαλίστατος- έβγαλε βίντεο λίγα λεπτά μετά την ομιλία Β.Ζελένσκι για να μας πει ότι ήταν «ιστορική» και να αναφερθεί εκ νέου στη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.