To αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ανατροπές όσο αφορά την πρωτιά στις δεύτερες εκλογές, ούτε καν για την αυτοδυναμία, ωστόσο μένει να φανούν ο τελικός αριθμός των κομμάτων που θα μπουν στην Βουλή και το εάν η ΝΔ μπορεί να πετύχει το νέο «κρυφό» της στόχο που είναι οι 180 βουλευτές.

Στη ΝΔ, το μόνο που τους απασχολεί είναι αν τελικά πιάσουν το όριο των 180 βουλευτών. Πρακτικά είναι κάτι πολύ δύσκολο ακόμα κι αν παραμείνει η Βουλή με πέντε κόμματα.

Θα απαιτούσε από τη ΝΔ να αγγίξει ποσοστά της τάξης του 48%.

Πάντως, εφόσον η ΝΔ διαθέτει 180 έδρες στην επόμενη Βουλή, σε αυτή την περίπτωση θα μπορεί να επιλέξει τα προς αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος, τα οποία, στη μεθεπόμενη βουλή, θα χρειάζονται μόνο την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών προκειμένου να αναθεωρηθούν.

">

Αντίθετα, στην περίπτωση που τα προταθέντα άρθρα δεν υπερψηφιστούν από 180 βουλευτές, τότε στην επόμενη Βουλή η αναθεώρηση των άρθρων πρέπει να ψηφιστεί επίσης από τουλάχιστον 180 βουλευτές.

Έτσι με κοινοβουλευτική ομάδα 180 βουλευτών, μπορεί να υπερψηφίσει τα προς αναθεώρηση άρθρα, χωρίς τη συναίνεση κανενός άλλου κόμματος και ακόμα κι αν δεν εξασφαλίσει και νέα κυβερνητική θητεία, η όποια νέα κυβέρνηση θα είναι εγκλωβισμένη στις αλλαγές που η ΝΔ θα έχει προωθήσει προς αναθεώρηση.

Η ΝΔ θα μπορούσε επίσης να πετύχει την αναθεώρηση άρθρων με 180 βουλευτές υπό την προϋπόθεση ότι θα λάμβανε στήριξη από κάποια άλλα κόμματα στην Βουλή.