Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το έγκλημα των Τεμπών, με την Κομισιόν να ζητά από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τα έργα που είχε συγχρηματοδοτήσει προκειμένου να αναπτυχθεί η ασφάλεια των σιδηροδρόμων!

Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, η επίτροπος Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν, απάντησε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, για να σημειώσει ότι οι Βρυξέλλες είχαν προειδοποιήσει ήδη από το 2019 για τα προβλήματα αυτά.

«Δεδομένου ότι οι συγχρηματοδοτούμενες από την ΕΕ επενδύσεις από τις προηγούμενες περιόδους δεν είχαν τεθεί σε λειτουργία όπως προβλέπεται στους κανονισμούς για την πολιτική συνοχής, οι υπηρεσίες της Επιτροπής κίνησαν διαδικασίες δημοσιονομικής διόρθωσης για την ανάκτηση της συγχρηματοδότησης της ΕΕ για τις εν λόγω επενδύσεις. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», σημειώνει η Επίτροπος, που σε άλλο σημείο της απάντησης της αποκαλύπτει ότι η Κομισιόν είχε ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων από το 2019.

">