Η διευκρινιστική εγκύκλιος που εξέδωσαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροσπροστασίας Ακινήτων από φέτος, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς αυτό που κάνει είναι να μειώσει απλά τον αριθμό αυτών που κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους.

Για την πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων παραμένει η εξωφρενική νομοθετημένη απαίτηση να φτιάξουν τα σπίτια τους από την αρχή με λεφτά που δεν έχουν!

Οι προθεσμίες δεν αλλάζουν και ούτε οι πολίτες θα… αποφύγουν να πληρώσουν περί τα 500 ευρώ για να συντάξουν με μηχανικό τα δύο σχετικά έγγραφα.

Και όλα αυτά σε μία χώρα όπου οι περισσότεροι μισθοί δεν ξεπερνούν τα 1000 € το μήνα και για σπίτια τα οποία χτίστηκαν με βάση την πρότερη νομοθεσία του κράτους.

">

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να αξιοποιούν προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

Με λίγα λόγια επειδή ο στόχος είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων και ο σκοπός είναι να χάσουν την περιουσία τους λόγω οικονομικής δυσπραγίας, φροντίζει η κυβέρνηση να εφησυχάσει τους δήμους επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιήσουν όποιον θέλουν ως «ειδικό πυροπροστασίας».

Μέσα σε όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν αρθρώσει κουβέντα για το μείζον αυτό ζήτημα.

Φυσικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι δεν ξέρουν. Ξέρουν και σιωπούν.