«Ελλάς, Ελλάς μη μας ξεχνάς» φώναζαν οι Έλληνες ομογενείς της Χειμάρρας κατά την σημερινή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτός τους μίλησε για την… στήριξη της Ελλάδας στην Αλβανία για να ενταχθεί στην ΕΕ!

">

Στήριξη σε μία χώρα που καθημερινά καταπατάει τα δικαιώματά τους προχωρεί σε παράνομες ενέργειες για να αρπάξει τις περιουσίες τους!

Συγκεκριμένα είπε: «Εγώ προσωπικά υπήρξα, είμαι και θα παραμείνω υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.

Και βέβαια υποχρέωση της Αλβανίας, στα πλαίσια της προσέγγισής της με την Ευρώπη, είναι ο πλήρης σεβασμός των δικών σας δικαιωμάτων.

Είτε αναφερόμαστε στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, είτε αναφερόμαστε στο δικαίωμα να μπορούν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας να εξακολουθούν να μαθαίνουν σε όλες τις βαθμίδες την ελληνική γλώσσα, όπως το κάνουν ήδη, είτε αναφερόμαστε στο κρίσιμο ζήτημα εδώ στη Χειμάρρα της προστασίας των περιουσιακών σας δικαιωμάτων.

Και πιστεύω ότι σε πνεύμα συνεργασίας και φιλίας με την Αλβανική Κυβέρνηση όλα αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν και θα επιλυθούν, σας το εγγυώμαι προσωπικά.».

Τι από όλα αυτά έχει τηρήσει η Αλβανία και ο Κ.Μητσοτάκης θέλει να στηρίξη την ένταξή της στην ΕΕ;

Μόλις χθες σε μια πρόκληση άνευ προηγουμένου κατά των Ελλήνων προχώρησε η Αλβανία δια του Προέδρου της ανήμερα της επίσκεψης του ΥΠΕΞ Ν.Δένδια και παραμονή της επίσκεψης στην Β.Ήπειρο του Κ.Μητσοτάκη καθώς απαίτησε να κατέβει η ελληνική σημαία από το δημαρχείο Φοινίκης που αποτελεί έναν από τους δήμους της Β.Ήπείρου όπου κυριαρχούν οι Έλληνες ομογενείς.