Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αποφάσισε να «κάνει πίσω» και να μην το πάει «μέχρι τέλους», όπως διέρρεε σχετικά. 

">

Έτσι, λίγη ώρα αφότου ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε το χρίσμα του Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής, ο Γ.Πατούλης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, κάτι που θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα. Στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, την οποία εξέδωσε λίγη ώρα αφότου μίλησε με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανέφερε ότι θα είναι πάντα στην παράταξη και πως ουδέποτε είχε την πρόθεση να αντιταχθεί και να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Γιατί όμως ο Γιώργος Πατούλης άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες άποψη; Τονίζουμε εκ νέου ότι ο ίδιος διέρρεε όλο το Σαββατοκύριακο ότι θα κατεβεί κανονικά υποψήφιος ακόμη και αν το Μαξίμου στηρίξει τον Νίκο Χαρδαλιά.