Με την φωτιά που έχει καταστρέψει τα πάντα στη Ρόδο να μαίνεται για έκτη συνεχόμενη μέρα και τις εκκενώσεις διαφόρων τουριστικών καταλυμάτων να πληθαίνουν, η Βρετανία προχώρησε στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για το νησί.

">

Ακόμη, δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες η Jet2 και η TUI εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ακυρώνονται όλες οι πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν για το νησί τις επόμενες ημέρες, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Τι ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της Βρετανίας

Το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας, ανέφερε σε ανακοίνωση του: «Οι ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν πολλές περιοχές της Ελλάδας και υπάρχουν αρκετές ενεργές πυρκαγιές, μεταξύ άλλων και στη Ρόδο. Εάν είστε Βρετανός υπήκοος που επηρεάζεται από τις πυρκαγιές στη Ρόδο κοντά στο Κιοτάρι, τους Πεύκους, τη Λίνδο και τη γύρω περιοχή, παρακαλείστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Καλέστε τις Ελληνικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης στον αριθμό 112 εάν διατρέχετε άμεσο κίνδυνο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει συστήσει Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Ρόδο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στον αριθμό 210 368 1730.

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Ρόδο, παρακαλείστε να ελέγξετε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή το ξενοδοχείο σας πριν από το ταξίδι ότι η περιοχή που σκοπεύετε να επισκεφθείτε δεν επηρεάζεται από τις τρέχουσες πυρκαγιές.»