«Να δείξουν ωριμότητα οι πολιτικές δυνάμεις για να μην έχουμε ακυβερνησία… Ανάγκα και θεοί πείθονται» επισήμανε την Παρασκευή σε συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. 

«Δεν υπάρχει άλλη λύση, θα κάνουμε κυβερνήσεις συνεργασίας, η ύπαρξη του μπόνους λειτουργεί πολωτικά και δηλητηριάζει τον τόπο με μια λογική ‘’όλα δικά μου ή όλα δικά σου’’» δήλωσε ο κ. Χρυσόγονος. 

Όπως πρόσθεσε, ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση εκλογικός νόμος έχει λογική και πρότυπο τον αντίστοιχο γερμανικό νόμο που έχει κατώφλι (εισόδου στο κοινοβούλιο) 5%. 

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για να διορθώσουν τις αιτίες που οδήγησαν στην χρεοκοπία. Δεν έχουν λυθεί τα ζητήματα αλλά έχουν γίνει κάποια βήματα» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής. Πρέπει να κάνει γρηγορότερα και αποφασιστικότερα βήματα όπως στην αντιμετώπιση της οικονομικής παραβατικότητας και στο σοβάρεμα του κράτους για να ορθοποδήσει ο τόπος. 

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος απ’ όλα τα ονόματα των υποψηφίων  που συμμετέχουν στην διαδικασία για τις άδειες» ανέφερε δε.