Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη κατηγόρησε την κυβέρνηση για εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «αφού μπάζωσε τα Τέμπη και μαζί τους κάθε αποδεικτικό στοιχείο, η κυβέρνηση προχώρησε στο άρον-άρον κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών».

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι το κλείσιμο των εργασιών έγινε παρά την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης ενώ πρόσθεσε ότι η εξεταστική αρνήθηκε:

  • Την κλήτευση κρίσιμων μαρτύρων.
  • Την εξέταση ειδικών πραγματογνωμόνων που ορίστηκαν από το Δημόσιο και τους συγγενείς των θυμάτων.
  • Την προσκόμιση κρίσιμων στοιχείων της δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή που ενδέχεται να συμβάλουν στην διερεύνηση των ευθυνών της κυβέρνησης
  • Την αποστολή της κατάθεσης του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή στον αρμόδιο Εισαγγελέα προς διερεύνηση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της ψευδορκίας.

«Ό,τι και αν κάνει η κυβέρνηση, να γνωρίζει ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί αργά ή γρήγορα από τη Δικαιοσύνη και μαζί της οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

Στο φως θα έρθει και η απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο και να προσβάλει ο πρωθυπουργός το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφερόμενος σε «ψευδείς εντυπώσεις», «μύθους» και «ανυπόστατα συμπεράσματα», ας γνωρίζει ότι οι πολίτες έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους», είπε η Αυγέρη.