Κύκλοι του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να παραιτηθεί κανείς από τους τρεις βουλευτές Επικρατείας του κόμματος, ώστε να εισέλθει αυτός στη Βουλή. 

">

«Ο Στέφανος δεν θέλει ούτε η Έλενα (Ακρίτα) ούτε ο ναύαρχος (Ευάγγελος Αποστολάκης) ούτε ο Όθωνας (Ηλιόπουλος) να παραιτηθούν. Αυτό που θα ζητήσει αν εκλεγεί από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του», τόνιζαν οι κύκλοι του κ. Κασσελάκη.

Τα «όχι» από Έλενα Ακρίτα και Όθωνα Ηλιόπουλο

Οι διευκρινίσεις δόθηκαν μετά την άρνηση των δυο εκλεγμένων Βουλευτών Επικρατείας του κόμματος, Όθωνα Ηλιοπουλου και Έλενας Ακρίτα να παραιτηθούν από τις βουλευτικές έδρες τους, διευκολύνοντας την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, για να εξασφαλιστεί μια βουλευτική έδρα για τον κ. Κασσελάκη, σε περίπτωση που εκείνος επιθυμεί να εκπροσωπεί κοινοβουλευτικά τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εάν εκλεγεί Πρόεδρος του κόμματος, απαιτείται να παραιτηθούν ένας/μία βουλευτης Επικρατείας και μαζί όλοι οι επιλαχόντες από τις θέσεις 4-8 του ίδιου ψηφοδελτίου, ώστε να καταλάβει την έδρα ο ένατος στη σειρά, δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης.