Ανεκδοτολογικού περιεχομένου και μόνο είναι τα όσα δηλώνουν οι διάφοροι «συνταγματολόγοι» αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σχετικά με το θέμα των πανηγυρισμών του Ηλία Κασιδιάρη για τους «Σπαρτιάτες» όπου υποτίθεται μελετώνται προσεκτικά ως προς την παραβίαση του νόμου, κ.λ.π.

">

Και λέμε ανέκδοτο και ασόβαρου περιεχομένου διότι το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου σε πλήρη σύνθεση όπως ο νόμος Βορίδη ορίζει, έκρινε ότι οι «Σπαρτιάτες» είναι νόμιμο κόμμα και δεν παραβιάζουν σε κανένα σημείο την εκλογική νομοθεσία.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις τρεις τροπολογίες, μία του 2022 και δύο του 2023 σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό οποιουδήποτε έχει οποιαδήποτε σχέση, με όσους απαγορεύουν τη συμμετοχή τους στις εκλογές μεταξύ των οποίων και του Ηλία Κασιδιάρη.

Άρα ούτε τώρα, ούτε ποτέ, μέχρι τη λήξη αυτής της θητείας, μπορεί να κριθεί έστω και αναδρομικά, ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα νομιμότητας της συμμετοχής τους στις εκλογές.

Το ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης πανηγύρισε την νίκη των «Σπαρτιατών» δεν στοιχειοθέτησε καμία περίπτωση εκλογικής συμμετοχής ή επιρροής ή δημόσιας έκφρασης προτροπής στην ψήφιση τους, κάτι που απαγορεύει ο νόμος και θα συνιστούσε προεκλογικά και μόνο την απαγόρευση του κόμματος.