Οι Έλληνες προσέρχονται σήμερα στις κάλπες με μία και μοναδική ελπίδα, η οποία είναι τα πράγματα να μη γίνουν χειρότερα.

Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο άλλωστε ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία με τέτοια συντριπτικά ποσοστά, τουλάχιστον με βάση όσα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και όπως έδειξαν και οι πρώτες κάλπες του Μαΐου, καθώς η ΝΔ υποσχέθηκε μειώσεις φόρων ως αντιστάθμισμα στην ακρίβεια, ενώ αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης άφησαν υπόνοιες έως βεβαιότητες για… αύξηση φόρων.

">

Ακόμα και οι επίσημες δικαιολογίες της αντιπολίτευσης περί αναδιανομή των φορολογικών βαρών προκάλεσε φόβο, γιατί οι πολίτες ξέρουν πως τα κόμματα έχουν την τάση να τους θεωρούν πλούσιους ακόμα κι αν έχουν μισθό 400 €.

Ξέρουν επίσης πως οι επιπλέον φόροι στους λεγόμενους πλούσιους στοιχίζουν άμεσα θέσεις εργασίας για τους φτωχούς. Γιατί οι «πλούσιοι» είναι αυτοί που έχουν επιχειρήσεις και προσλαμβάνουν τους στόχους.

Δεν θεωρούν πως οι εκλογές θα τους καλυτερέψουν την ζωή και θα συμβάλλουν στην πρόοδο τους απλά δεν θέλουν να συμβεί τίποτα χειρότερο από ότι ήδη γίνεται.

Γι’ αυτό και αποφάσισαν μαζικά να καταψηφίσουν την αξιωματική αντιπολίτευση την οποία την θεωρούσαν ως απειλή για ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Στα πλαίσια αυτά η Νέα Δημοκρατία υποσχέθηκε με άμεσο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφίσει αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, την μείωση φόρων και την παροχή νέων επιδομάτων.