Η εφημερίδα «Ντοκουμέντο» αποκαλύπτει το σπίτι πέτρα του σκανδάλου που φέρεται να αγόρασε ως προικό στην κόρη του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ.Φλώρος.

Από το δημοσίευμα αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι το σπίτι εμφανίζεται με τιμή 2.000 το τετραγωνικό μέτρο όταν η εμπορική αξία στην περιοχή για τις νεόδμητες μεζονέτες υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται αναφορικά με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, η οποία παρακολουθούσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, το σπίτι που αγοράστηκε το 2021 στην περιοχή του Παπάγου φαίνεται ότι κοστίζει 1,2 εκατ. ευρώ.

">

Αυτή, σύμφωνα με τις περιγραφές των μυστικών υπηρεσιών, είναι η εμπορική αξία του ακινήτου. Κατά το ίδιο πληροφοριακό δελτίο ωστόσο φαίνεται πως για την αγορά του πολυτελούς ακινήτου σε μια από τις πιο ακριβές γειτονιές της Αττικής δόθηκαν 600.000 ευρώ κάτω από το τραπέζι. Ήταν δηλαδή «μαύρα», λέξη την οποία χρησιμοποιεί και η ΕΥΠ.

Αν και η ΕΥΠ δεν παρέχει πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία του ακινήτου, από την έρευνα προέκυψε ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μόνο ένα ακίνητο το οποίο σχετίζεται με την οικογένεια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Σε αντίθεση ωστόσο με όσα καταγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο, το ακίνητο δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στον γαμπρό του, δηλαδή στον σύζυγο της μιας από τις δύο κόρες του, ο οποίος φέρει τα αρχικά Θ.Μ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, είναι νεόδμητο.

Πρόκειται συγκεκριμένα για μεζονέτα τέταρτου ορόφου (ρετιρέ) με σοφίτα σε νεόδμητη πολυκατοικία η οποία χτίστηκε το 2021.

Το διαμέρισμα φαίνεται πως κόστισε στον αγοραστή, δηλαδή τον γαμπρό του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, 400.000 ευρώ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, σύμφωνα με τα σχετικά συμβόλαια, αυτό το ποσό είναι χαμηλότερο ακόμη και από την αντικειμενική αξία του, η οποία προσδιορίζεται στα συμβόλαια στις 506.846,92 ευρώ.

Αν όπως περιγράφεται στην έκθεση παρακολούθησης του κατά την ΕΥΠ στόχου 519c, δηλαδή του Κων. Φλώρου, η πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου προσεγγίζει ή ενδεχομένως και ξεπερνά το 1,2 εκατ. ευρώ, τα υπόλοιπα χρήματα με ποιον τρόπο καταβλήθηκαν;