Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή, η οποία αφορά την επέκταση της αδείας ειδικού σκοπού. Αυτή ισχύει τις περιπτώσεις που ο γονέας δεν εργάζεται, είναι άτομο με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω ή λαμβάνει σύνταξη αναπηρίας.

Ειδικότερα, στην τροπολογία που κατατέθηκε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 30ης Μαρτίου 2020 με θέμα «μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19» αναφέρεται πως «σε περίπτωση που εργάζεται μόνο ένας εκ των δύο γονέων, τότε αυτός δεν μπορεί να κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, εκτός και αν ο γονέας που δεν εργάζεται νοσηλεύεται για οποιονδήποτε λόγο νοσεί από τον κορωνοϊό Covid-19 ή είναι άτομο με αναπηρία (ΑμεΑ) με ποσοστό 67% και άνω, σύμφωνα με απόφαση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής σε ισχύ ή λαμβάνει αναπηρικό επίδομα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή σύνταξη αναπηρίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει γνωστοποιήσει ότι οι άδειες ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών θα παραταθούν έως τις 10 Μαΐου.