Tροπολογία που προβλέπει αυστηροποίηση και σαφή καθορισμό του νομικού πλαισίου, σχετικά με την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις, αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω νομοθέτημα δεν μπορεί να αφορά τα ήδη καταδικασθέντα στελέχη του κόμματος Χρυσή Αυγή, δεδομένου ότι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν με την προηγούμενη νομοθεσία που δεν τους αφαιρούσε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και ως γνωστόν κανένας νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Άρα από τη στιγμή που το επιθυμούν έχουν δικαίωμα και να ψηφίσουν αλλά και να θέσουν υποψηφιότητα είτε ως Χρυσή Αυγή είτε ως οιοσήποτε άλλος πολιτικός σχηματισμός.

Με την τροπολογία, που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση κι αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη, εξασφαλίζεται η απαγόρευση συμμετοχής στην πολιτική ζωή του τόπου και στις επόμενες εκλογές, αλλά και του δικαιώματος ψήφου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα, δεν έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν συνδυασμό, ώστε να είναι υποψήφιοι σε εκλογές, από τη στιγμή που καθίσταται ασυμβίβαστο η «κατοχή επιτελικής θέσης σε πολιτικό κόμμα για τον οριστικά καταδικασθέντα για αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του δεύτερου βιβλίου του Ποινικού κώδικα (προσβολές κατά τους πολιτεύματος, προδοσία της χώρας, νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, βία κατά των εκλογέων κτλ) ή για εγκλήματα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης».