Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» στην αίτηση που είχε υποβάλει η Boeing σχετικά με τη δημιουργία ενός στόλου δορυφόρων που θα παρέχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και ειδικότερα παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Ο αεροναυπηγικός γίγαντας θέλει όπως είναι ευνόητο να αποκτήσει μερίδιο αγοράς σε αυτή την δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά όπου προς το παρόν κοντράρονται οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Ο Ελον Μασκ μέσω της Space Χ και ο Τζεφ Μπέζος μέσω της Amazon έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν μεγάλους στόλους δορυφόρων παροχής ιντερνετικών υπηρεσιών ενώ στο παιχνίδι έχει μπει και η βρετανική εταιρεία OneWeb.

​​​​​​​Ο στόλος της Space X θα διαθέτει συνολικά περίπου δώδεκα χιλιάδες δορυφόρους με περίπου δύο χιλιάδες εξ αυτών να έχουν ήδη εκτοξευτεί. Ο στόλος της Amazon θα αποτελείται από περίπου 3,5 χιλιάδων δορυφόρους και έχουν ήδη εκτοξευτεί μερικές εκατοντάδες. Ο στόλος της OneWeb ακολουθεί διαφορετική «αρχιτεκτονική» και θα είναι μικρότερος αποτελούμενος από μερικές εκατοντάδες.

Ο στόλος της Boeing θα είναι ο μικρότερος από όσους έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα αφού σε πρώτη τουλάχιστον φάση θα αποτελείται από 147 δορυφόρους.

​​​​​​​Οι 132 εξ αυτών θα τεθούν σε τροχιά 965 χλμ. πάνω από την Γη ενώ οι υπόλοιποι θα βρίσκονται σε αποστάσεις από 27.000 – 43.000 χλμ. πάνω από τον πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​Το ενδιαφέρον για το δορυφορικό Internet φαίνεται ότι είναι μεγάλο αφού η Space X έχει ήδη αποκτήσει 100 χιλιάδες συνδρομητές σε 16 χώρες πριν καν ξεκινήσει να λειτουργεί η υπηρεσία και χωρίς να έχει εκτοξευτεί το σύνολο των δορυφόρων του στόλου.