Το Δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε σε διετή φυλάκιση πέντε influencer για βίντεο που δημοσίευσαν στο TikTok και θεωρήθηκαν «άσεμνα».

Πέρα από την ποινή φυλάκισης, στις Haneen Hossam, Mowada al-Adham και τρεις άλλες γυναίκες επιβλήθηκε και πρόστιμο περίπου 16.000 ευρώ στην κάθε μία.

Οι πέντε τους κατηγορούνται για την «παραβίαση των αξιών και των αρχών της κοινωνίας της Αιγύπτου και για την ανάρτηση άσεμνων φωτογραφιών και βίντεο», σύμφωνα με την ιστοσελίδα al-Ahram.

Η Hossam συνελήφθη τον Απρίλιο, μετά τη δημοσιοποίηση ενός τρίλεπτου βίντεο στο οποίο έλεγε στους 1,3 εκατ. followers της ότι τα κορίτσια μπορούν να βγάλουν χρήματα δουλεύοντας μαζί της.

Η Adham συνελήφθη έναν μήνα αργότερα. Είχαν προηγηθεί σατιρικά βίντεο στους λογαριασμούς της στο TikTok και το Instagram, όπου έχει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια followers. Οι τρεις που δεν κατονομάστηκαν κατηγορούνται και για «απρεπείς» βιντεοκλήσεις με άνδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γυναίκες στην Αίγυπτο καταδικάζονται λόγω των αναρτήσεών τους στα social media. Τον προηγούμενο μήνα, δικαστήριο επέβαλε τριετή ποινή φυλάκισης στη χορεύτρια Sama al-Masry, για «υποκίνηση ακολασίας», λόγω βίντεο που ανέβασε στο TikTok.