Το εφετείο της πολιτείας στην Καλιφόρνια, ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση του 2019 κατακυρώνοντας τις αξιώσεις της πελάτισσας που έπαθε εγκαύματα τρίτου βαθμού όταν η μπαταρία για το laptop που αγόρασε από τη σχετική υπηρεσία της Amazon τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η απόφαση μπορεί να έχει τρομακτικές συνέπειες για την Amazon, η οποία ισχυριζόταν εδώ και χρόνια ότι λειτουργεί απλώς ως ενδιάμεσος σε τέτοιες αγοραπωλησίες μεταξύ πελατών και τρίτων εταιριών.

Η πολιτική της την έσωζε από αξιώσεις, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Και βέβαια είναι πλέον αντιμέτωπη με μια ομοβροντία μηνύσεων, καθώς η καταδικαστική απόφαση άνοιξε την πόρτα για τα δικαστήρια.

Η Angela Bolger αγόρασε μια μπαταρία για laptop από κάποια E-Life, μια πλασματική εταιρική οντότητα όπως αποδείχθηκε της Lenoge Technology Ltd., η οποία την απέστειλε μάλιστα σε συσκευασία με τα λογότυπα της Amazon. Λίγους μήνες μετά η μπαταρία εξερράγη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρωτόδικη απόφαση του 2019 έκρινε αθώα την Amazon για την αγοραπωλησία, το εφετείο δικαίωσε όμως την πελάτισσα. Η Amazon είναι τώρα υπόλογη απέναντι στον νόμο αν ένα προϊόν στην ιστοσελίδα της είναι ελαττωματικό, κατέληξε η νέα ετυμηγορία.