(Ανανέωση αρχικού κειμένου 29/8, 14:53) Ακυρώθηκε για σήμερα η αποστολή «Άρτεμις 1» της NASA στη Σελήνη καθώς όπως ανακοίωσε η διαστημικός οργανισμός η διαρροή υδρογόνου που υπήρξε στον κινητήρα δεν μπορούσε να διορθωθεί.

Η αποστολή «Άρτεμις 1» της NASA στη Σελήνη εξελλίσσεται σε… θρίλερ καθώς υπάρχει καθυστέρηση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της διαρροής υδρογόνου.

Η NASA ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ότι ο διευθυντής της εκτόξευσης του Artemis 1 στη Σελήνη, «ζήτησε να σταματήσει η εκτόξευση για σήμερα».

Αν και η τηλεόραση της NASA μεταδίδει ζωντανά την εκτόξευση, ξεκινώντας από τις 13:30 ώρα Ελλάδας, υπάρχει καθυστέρηση λόγω των καιρικών συνθηκών καθώς και λόγω τεχνικών
προβλημάτων αφού διαπιστώθηκε διαρροή υδρογόνου.

«Ενώ η φόρτωση υγρού οξυγόνου στο προσωρινό στάδιο κρυογονικής πρόωσης συνεχίζεται και οι δεξαμενές του βασικού σταδίου συνεχίζουν να αναπληρώνονται, οι μηχανικοί επιλύουν ένα πρόβλημα που ρυθμίζει έναν από τους κινητήρες RS-25 στο κάτω μέρος του πυραύλου», επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Η ομάδα των τεχνικών ωστόσο, εργάζεται αυτή τη στιγμή ώστε να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση.

Δείτε live:

">
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως αν κάτι δεν πάει καλά, έχουν δοθεί ως εναλλακτικές ημερομηνίες εκτόξευσης η 2α ή η 5η Σεπτεμβρίου, αν και το πρόβλημα με τη διαρροή υδρογόνου ίσως καθυστερήσει περαιτέρω την εκτόξευση και γίνει τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα.