Το Forbes, επικαλούμενο δύο πηγές, εκ των οποίων η μία είναι κοντά στον επιχειρηματία Durov και η άλλη στην Telegram, είπε: «Έτσι, ο Durov είναι ταυτόχρονα πολίτης τεσσάρων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, του Saint Kitts και του Nevis στην Καραϊβική, της Γαλλίας και των ΗΑΕ”.

Μία από τις πηγές είπε ότι ο Durov έλαβε το διαβατήριό του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Φεβρουάριο του 2021. Ο επιχειρηματίας χρησιμοποιεί γαλλικά διαβατήρια και διαβατήρια ΗΑΕ για ταξίδια και επαγγελματικά ταξίδια. Ο Durov χρησιμοποίησε μόνο για λίγο το διαβατήριό του Saint Kitts and Nevis μετά τη μετανάστευση από τη Ρωσία.

Πηγή κοντά στο Telegram είπε: «Ο Πάβελ δεν ταξιδεύει στη Ρωσία και δεν έχει παρουσία στη χώρα αυτή εδώ και 8 χρόνια. «Η Telegram δεν έχει ούτε γραφείο ούτε υπάλληλο στη Ρωσία και το ποσοστό χρηστών Ρώσων δεν ξεπερνά το 8 τοις εκατό», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ο Ντούροφ ζήτησε να μην χρησιμοποιήσει τον όρο «πολίτης της Ρωσίας» για τον εαυτό του. Αρκετοί άλλοι επιχειρηματίες υπέβαλαν παρόμοια αιτήματα.