Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ δηλώνει ότι στόχος της πλατφόρμας είναι να γίνει η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, μια δήλωση που οδήγησε σε συζητήσεις για το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος και ποιος κρίνει τι είναι αληθές ή όχι.

«Το Twitter πρέπει να γίνει μακράν η πιο ακριβής πηγή πληροφοριών για τον κόσμο. Αυτή είναι η αποστολή μας» δήλωσε με tweet του ο Ε.Μασκ την Κυριακή.

Η ανάρτηση δέχτηκε σε λίγο χρόνο δεκάδες χιλιάδες απαντήσεις και πυροδότησε συζητήσεις για την «αποστολή» του Μασκ.

Ο Μασκ, o οποίος εκτός από την Twitter διευθύνει και την Tesla και την SpaceX, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η πλατφόρμα θα αποκτήσει συμβούλιο ελέγχου αναρτήσεων «με ευρεία ποικιλία απόψεων».

Ο δισεκατομμυριούχος διευκρίνισε τελικά ότι μέχρι να συνέλθει το συμβούλιο δεν θα ληφθούν μείζονες αποφάσεις για τον έλεγχο αναρτήσεων ή την επαναφορά λογαριασμών που έχουν παγώσει λόγω παραπληροφόρησης, όπως έχει συμβεί με το προφίλ του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ακόμα, ο Μασκ δήλωσε την Κυριακή ότι οι χρήστες του Twitter που προσποιούνται άλλα πρόσωπα χωρίς να διευκρινίζουν ότι πρόκειται για προφίλ «παρωδίας» θα εκδιώκονται χωρίς προειδοποίηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό θα είναι σαφώς προσδιορισμένο ως προαπαιτούμενο για εγγραφή στο Twitter Blue» έγραψε ο Μασκ.