Η Meta Platforms (τέως Facbook Inc.) ανακοίνωσε ότι επιτρέπει προσωρινά στους χρήστες ορισμένων χωρών να υποκινούν με αναρτήσεις τους βίαιες ενέργειες κατά των Ρώσων στρατιωτών, ή ακόμα και να ζητούν τον θάνατο του Β.Πούτιν.

Η κίνηση της αμερικανικής εταιρείας προκάλεσε την οργή της Ρωσίας, η οποία κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να βάλει φρένο στις «εξτρεμιστικές δραστηριότητες» της Meta, η οποία πλέον είναι εξτρεμιστική οργάνωση για την Ρωσία και τους συμμάχους της,

Εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που περιήλθαν στην κατοχή του Reuters δείχνουν ότι το Facebook και το Instagram θα επιτρέπουν αναρτήσεις που ζητούν τον θάνατο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ή του λευκορώσου ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο, αρκεί να μην αναφέρονται σε συγκεκριμένα σχέδια δολοφονίας.

Επιτρέπονται επίσης αναρτήσεις που υποστηρίζουν το ακροδεξιό Τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία, εφόσον αναφέρονται στην άμυνα της Ουκρανίας ή τον ρόλο του τάγματος στην ουκρανική Εθνοφρουράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος κανόνας ισχύει για χρήστες σε Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Γεωργία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία,  Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβακία, δείχνει εσωτερικό email.