H διατροφή, όπως είναι ήδη γνωστό, παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του μωρού και την υγεία της μέλλουσας μαμάς την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Η κατανάλωση θρεπτικών τροφών είναι απαραίτητα, ωστόσο κάποιες άλλες θεωρούνται απαγορευτικές και οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγονται την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Οι ξηροί καρποί είναι θρεπτικοί, χορταστικοί και νόστιμοι. Πολλές γυναίκες, ωστόσο, αναρωτιούνται αν η κατανάλωσή τους αυξάνει τον κίνδυνο για αλλεργίες στην εγκυμοσύνη.

Φιστίκια και αλλεργίες

Οι αλλεργίες στα φιστίκια είναι αρκετά συνηθισμένες την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Συμπτώματα είναι:

  • Μία αίσθηση καψίματος στο στόμα
  • Κράμπες στο στομάχι ή ναυτία
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Πρήξιμο στη γλώσσα
  • Αναφυλαξία
  • Φαγούρα

Η αναφυλαξία είναι η πιο επικίνδυνη και θεωρείται απειλητική για τη ζωή, καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση, οι αεραγωγοί συστέλλονται, ο καρδιακός ρυθμός επιταχύνεται και ο σφυγμός εξασθενεί. Μπορεί επίσης να προκληθεί σοβαρή ναυτία και έμετος.

Η διάγνωση για την αλλεργία στα φιστίκια γίνεται συνήθως τα δύο πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση. Ωστόσο, είναι πιθανό να μην εκδηλωθεί μέχρι και αρκετά αργότερα.

Φιστίκια την περίοδο της εγκυμοσύνης

Εάν δεν έχετε αλλεργία στα φιστίκια μπορείτε άνετα να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και μάλιστα τα οφέλη που θα έχετε από την κατανάλωση τους, είναι πολλά. Επίσης, γενικά, καλό είναι να θυμάστε ότι ίχνη φιστικιού μπορεί να εμπεριέχονται σε σοκολάτες, δημητριακά, μπάρες granola και άλλα σνακ.

Τα φιστίκια είναι μία πολύ καλό σνακ και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυλλικό οξύ. Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για την περίοδο της εγκυμοσύνης και μειώνει τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού και ενισχύει την ανάπτυξη του μωρού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!