Αυτές τις μέρες, δεν είναι δύσκολο να βρεις τόνους περιεχομένου flirting στο TikTok. Είτε βλέπετε βίντεο με ανθρώπους που κάνουν “κόρτε” στο πάρκο, είτε διαπιστώνετε ότι ένας τύπος που φλερτάρει τυχαίες κοπέλες στο δρόμο με την κιθάρα του, τα σχόλια του TikTok έχουν πλημμυρίσει με φράσεις όπως “W rizz” ή “rizz Lord”. Τι είναι όμως το “rizz” και τι σημαίνει;

Είναι πιθανό να έχετε πέσει πάνω σε εκείνο το κλιπ με τον Jack Harlow που “την πέφτει στεγνά” στη Saweetie στα βραβεία BET 2021 – αυτό είναι ένα παράδειγμα rizz, που ο ράπερ από το Λούισβιλ αποπνέει καθημερινά. Άλλοι καλλιτέχνες, όπως ο Omar Apollo, έχουν επίσης θεωρηθεί «άρχοντες του rizz» από τους έφηβους του TikTok.

Τι σημαίνει “rizz”;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το “rizz” είναι στην πραγματικότητα μια συντομευμένη εκδοχή του χαρίσματος (charisma) ή μια “προσωπική ποιότητα παρουσίας ή γοητείας”. Όταν κάποιος έχει rizz, σημαίνει ότι είναι γοητευτικός ή σαγηνευτικός – ειδικά όταν φλερτάρει.

Άλλες εξηγήσεις του όρου, όπως αυτή του Shumi Brody, λένε ότι το να έχεις rizz ισοδυναμεί με το να έχεις τη “μπάλα” ή να είσαι καλός στο φλερτ. Ο YouTuber Kai Cenat εξήγησε πρόσφατα τον όρο, λέγοντας: “Είσαι τόσο γρήγορος με τα λόγια σου και με αυτά που λες μέχρι εκεί που το κορίτσι σκέφτεται… “Εντάξει, ποιος είναι αυτός;”

@dailycenat

Kai Cenat Reacts To XQC’s Beat #kaicenat #kaimafia #kaicenattv #kaicenatclips #amp #xqc #xqcow

♬ original sound – Kai Cenat

Τώρα που έχουμε ξεμπερδέψει με την έννοια του rizz, δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μια πρόταση ή όταν στέλνετε μηνύματα.

Κ: Γεια! Τι θα κάνεις το Σάββατο;

Α: Θα βγω μαζί σου. Είσαι ελεύθερη στις 8;

Κ: Εντάξει, το rizz σου είναι ανεπανάληπτο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">