Η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας που κατοικείται ως σήμερα είναι το Άργος.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, ο πρώτος άνθρωπος που κατοίκησε στην Αργολίδα ήταν ο Φορωνέας, γιος της νύμφης Μελίας και του θεού – ποταμού Ίναχου. Ο τελευταίος είχε αποφασίσει υπέρ της Ήρας και εναντίον του Ποσειδώνα για την κατοχή της περιοχής.

Ο Φορωνέας συγκέντρωσε πρώτος τους ανθρώπους σαν κοινωνικό σύνολο, αφού οι οικογένειες πριν ζούσαν μόνες και σε απόσταση. Το μέρος ονομάστηκε Φορωνικόν, με τον Φορωνέα να αποκτά μια κόρη, τη Νιόβη. Η Νιόβη της Αργολίδας έγινε η πρώτη θνητή με την οποία ενώθηκε εpωτικά ο Δίας και από αυτή την ένωση προέκυψε ο Άργος. Δεν γνωρίζουμε αν έδωσε το όνομα του στην πόλη του Φορωνέα ή έδωσε το όνομά του σε μαι νέα πόλη.

Πάντως, το Άργος είναι η αρχαιότερη ελληνική πόλη που κατοικείται μέχρι σήμερα. Στο Άργος δημιουργήθηκαν πολλοί μύθοι, ενώ στην Ιλιάδα οι πολεμιστές της ελληνικής στρατιάς αποκαλούνται Αχαιοί, αλλά και Αργείοι ή Δαναοί, με το τελευταίο όνομα να συνδέεται με τους μύθους του Άργους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αθήνα είναι η δεύτερη αρχαιότερη πόλη στην Ελλάδα που κατοικείται μέχρι σήμερα και είναι η αρχαιότερη πρωτεύσουσα της Ευρώπης.