Οι επιθέσεις από σμήνη τέτοιων σφηκών, το μήκος των οποίων φθάνει τα 5 εκατοστά, είναι συνηθισμένες στην Ιαπωνία καθώς βάσει στοιχείων περίπου 20 άνθρωποι το χρόνο πεθαίνουν από τσίμπημα σφήκας.

Φρικτό θάνατο από σφήκες βρήκε μια 87χρονη γυναίκα στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να την βοηθήσουν, καθώς οι διασώστες δεν μπορούσαν να την πλησιάσουν λόγω των εντόμων, επρόκειτο για «γιγάντιες» σφήκες που κατάφεραν πάνω από 150 τσιμπήματα στην άτυχη γυναίκα.

Το σμήνος των σφηκών επιτέθηκε στην Κιέκο Κικούτσι, που ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της από ένα κέντρο βοήθειας στην Δυτική Ιαπωνία, συνοδεία ενός ατόμου. Το άτομο αυτό κάλεσε και το ασθενοφόρο, όμως αρχικά οι διασώστες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την ηλικιωμένη λόγω του πυκνού σμήνους και έτσι κλήθηκε η πυροσβεστική, που διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά μετά από 50 λεπτά επιχείρησης κατόρθωσαν να την απεγκλωβίσουν και την μετέφερεαν στο νοσοκομείο, όπου όμως άφησε την τελευταία της πνοή την επόμενη ημέρα.