
To SMS 6 στο 13033 φαίνεται πως προτίμησαν οι περισσότεροι Αθηναίοι καθώς παρόλο που εμπορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας ήταν γεμάτοι από κόσμο, ελάχιστοι ήταν αυτοί που τελικά ψώνισαν
Άλλες εποχές, προ κορωνοϊού, θύμιζε το Σάββατο η Ερμού, η οποία πλημμύρισε από Αθηναίους που εκμεταλλεύτηκαν το ότι τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και ο καιρός ηλιόλουστος, και προτίμησε το κέντρο της πόλης για τα ψώνια ή τη βόλτα του. Ωστόσο, σύμφωνα με το OPEN παρά την … κοσμοπλημμύρα στην Ερμού ελάχιστοι ήταν αυτοί που τελικά ψώνισαν
Συγκεκριμένα, οι έμποροι σημειώνουν πως ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που έκλεισαν ραντεβού με κάποιο κατάστημα και έστειλαν SMS στο 13032 για να ψωνίσουν. Αντίθετα οι περισσότεροι εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα που είχαν να μετακινηθούν από δήμο σε δήμο με αποστολή SMS 6 στο 13033 και απλά έκαναν τη βόλτα τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, παρόλο που τα καταστήματα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και τις 20:30, πολλά εγκατέλειψαν την προσπάθεια και έκλεισαν αρκετή ώρα νωρίτερα.